HoornInfo.nl
zoek
 

Schouwburg het Park

de markante schouwburg in Hoorn is ontworpen door architectenbureau Alberts en van Huut. De keuze voor dit ontwerp is mede bepaald door de inwoners van Hoorn en de abonnementhouders van schouwburg het Park. In 2000 werd gestart met de bouw en de oplevering was gepland voor december 2001.

Tijdens de bouw bleek dat er iets mis was met de staalconstuctie van de toneeltoren. Werknemers signaleerden dat de staalconstructie doorboog maar volgens de constructeur waren de doorbuigingen binnen de toleranties. Dit bleek niet zo te zijn want de toneeltoren is tijdens de bouw ingestort. Omdat dit s'nachts gebeurde zijn er geen gewonden of doden gevallen maar het had kunnen eindigen in een catastrofe.

Ondanks de tegenslag is op 25 juni 2004 de schouwburg officieel geopend door koningin Beatrix. In schouwburg het Park worden theatervoorstellingen en muziekuitvoeringen gegeven. Veel try out voorstellingen komen naar Hoorn om te kijken hoe het publiek reageert op een show. Op de Schouwburg programma pagina kunt u het programma voor de komende tijd bekijken.

Buiten voorstellingen kan schouwburg het Park ook gebruikt worden als congrescentrum, feesten en partijen zijn ook welkom. De schouwburg heeft zelfs een eigen galerij.

Voor meer informatie over het programma en openingstijden verwijzen wij u naar de officiële website van schouwburg het Park te Hoorn.

Schouwburg en Congrescentrum het Park
Westerdijk 4
1621 LE Hoorn

Telefoon theaterkassa: +31(0)229 291000
Telefoon administratie: +31(0)229 291010
Telefoon zakelijke verhuur +31(0)229 291012

web:  http://www.hetpark.nl
twitter:  http://twitter.com/#!hetpark
 
Recente artikelen