HoornInfo.nl
zoek
 

Havens in Hoorn

de gunstige ligging aan het Ijselmeer maakt Hoorn uitermate geschikt voor een bezoek per boot. Hoorn beschikt over 5 havens waarvan 4 havens plekken aanbieden voor passanten.  Op de kaart worden de 4 beschikbare havens aangegeven met kleuren, onder de kaart treft u een beschrijving van de havens.

De binnenhaven

De binnenhaven in Hoorn wordt gëexploiteerd door de gemeente.
De buitenhaven

De buitenhaven in Hoorn wordt gëexploiteerd door de gemeente.
De vluchthaven

De vluchthaven in Hoorn wordt gëexploiteerd door Watersportvereniging Hoorn.
De grashaven

De grashaven in Hoorn wordt gëexploiteerd door Stichting Jachthaven Hoorn.


De binnen- en buitenhaven


De gemeente beheert 2 havens, de binnen- en de buitenhaven. De binnenhaven is de oude haven van Hoorn en ligt achter de keersluis, voor de keersluis ligt de buitenhaven.

In de Hoornse buitenhaven kunt u terecht met grote passagiersschepen, aanleggen en ankeren is mogelijk bij het Oostereiland, voor een plaats in de buitenhaven is een reservering vereist. Om te reserveren kunt u contact opnemen met de havendienst via onderstaande adresgegevens.

In de Hoornse binnenhaven zijn 120 plekken voor passanten. Een plaats reserveren is niet mogelijk, u dient uw verblijf ter plekke te regelen.

De gemeentelijke havens bieden een aantal faciliteiten zoals: toiletten, douches, een wasserette, een supermarkt, electrische aansluitpunten, watertappunten, een waterbunkerput, een gas- en dieselolie tankpunt, een vuilwater afgiftepunt en een scheepsbenodighedenwinkel.

Voor meer informatie over de gemeentelijke havens in Hoorn kunt u contact opnemen met de havendienst.

Havendienst
Hoofd 2a
1621 AN Hoorn
tel. +31(0)229 214012
mob. +31(0)6 54202828


De Vluchthaven


De Vluchthaven is bereikbaar via de buitenhaven van Hoorn. De Vluchthaven wordt beheerd door Watersportvereniging Hoorn. Naast 180 plekken voor vaste ligplaatshouders heeft de vereniging een drijvende steiger waar 40 tot 100 passanten terecht kunnen. De haven ligt op een mooie locatie in het Julianapark.

De Vluchthaven beschikt over de volgende faciliteiten: douches en toiletten, een wasserette, een restaurant, een kleine speeltuin en een stortplaats voor chemische toiletten.

Voor meer informatie over de Vluchthaven kunt u contact opnemen met de Watersportvereniging Hoorn.

Watersportvereniging Hoorn
Julianapark 1
1621 MR Hoorn
tel. +31(0)229 213540
web: http://www.wsvhoorn.nl


De grashaven


De Grashaven in Hoorn is bereikbaar via het Grote Gat. De haven wordt beheerd door Stichting Jachthaven Hoorn. In de Grashaven zijn ruim 700 ligplaatsen beschikbaar, van de 700 ligplaatsen zijn er ongeveer 100 bestemd voor passanten.

In de Grashaven vind u een groot aantal faciliteiten zoals: douche- en toiletruimtes, een wasserette, een supermarkt, een stortplaats voor chemische toiletten, een milieuhoek, kinderspeeltoestellen, een aquasportwinkel met motorservice en parkeergelegenheid.

Met de camper kunt u ook terecht in de Grashaven, er zijn 15 camperplaatsen beschikbaar. Tijdens uw verblijf met de camper kunt u gebruik maken van alle faciliteiten.

Voor meer informatie over de Grashaven kunt u contact opnemen met de Stichting Jachthaven Hoorn.

Stichting Jachthaven Hoorn
Visserseiland 221
Hoorn
tel. +31(0)229 215208
email: info@grashavenhoorn.nl
web: http://www.grashavenhoorn.nl
 
Recente artikelen